Grįžti į pagrindinį turinį

Japonijos įkūrimo diena – pamiršta šventė Japonijoje?

Japonijos įkūrimo diena – pamiršta šventė Japonijoje?

 

Vasario 11 dieną yra minima Japonijos įkūrimo diena - Kenkoku Kinen no Hi. Seniau, ši diena buvo švenčiama Mėnulio Naujųjų metų dieną, tačiau Japonijai pakeitus oficialų kalendorių į Grigaliaus, nuspręsta šią dieną minėti vasario 11-tą.

Nors daugumoje valstybių įprastą švęsti nepriklausomybės dieną, Japonai daro kitaip.

 

Kodėl Japonai daro kitaip?

 

Japoniją valdo imperatoriai ir jei sektume imperatorius iš kartos į kartą, atsirastume periode dar prieš Kristų. Imperatorius visada buvo labai svarbus Japonijoje, nes tikima, kad pirmasis Imperatorius Jimmu – buvo paskirtas Dievo, jog plėstų savo teritoriją ir valdytų. Jis sugebėjo atsiginti nuo priešų ir suvienyti tautą.

Būtent dėl šios priežasties, japonai valstybės istorijos pradžią mini pirmojo imperatoriaus karūnavimo dieną.

imperatoriaus rūmai tokijuje

 

Kaip švenčiama Japonjos įkūrimo diena?

 

Japonijos įkūrimo diena iki Antrojo Pasaulinio karo buvo vienas didžiausių festivalių su fejerverkais, paradais ir vakarėliais. Deja, po karo, šventė buvo panaikinta.

Ir nors 1966 metais šventė buvo atnaujinta, jos šventimas nebėra toks svarbus ir masiškas, koks buvo iki karo. Šiais laikais, Japonijos įkūrimo dieną, žmonės renkasi prie Imperatoriaus rūmų, taip pat, rengia nedidelius paradus Tokijo mieste.

Įdomus ir gana liūdnas faktas, jog tik 19 % japonų žino, kada yra minima Japonijos įkūrimo diena (pagal Sankei Shimbun ir Japan Today tyrimą, atliktą 2015 metais).

paradas japonijoje

 

Daugiau apie Japoniją 

 

Ši šalis man dar labai neatrasta ir neišskaityta. Seniau net neturėjau potraukio jos aplankyt, bet pradėjus daugiau domėtis maistu, žiūrėti įvairius video, animacinius filmukus, vis labiau auginu norą ten kada apsilankyti. 

Šios dienos paminėjimui, noriu pasidalinti su jumis keliais įdomiais faktais apie Japoniją:

  • Japonija – tai salų valstybė Rytų Azijoje, kurioje gimė umami skonio apibrėžimas. Taip pat, šiai šaliai galime padėkoti miso sriubos atsiradimą bei ne vienam mūsų mėgstamus sushi.
  • Ramenai! Tai mano vienas mėgstamiausių patiekalų, kuris vienu metu net buvo uždraustas Japonijoje.
  • Šliurpti makaronus – mandagumo ženklas. Taip taip, jau minėjau, kai kalbėjau apie ramenus, bet kitą kartą valgant rameną – nesikuklink. ;)
  • KFC kepta vištiena yra Kalėdinis maistas Japonijoje. Daugiau apie tai kalbėjau įraše apie Kalėdas Azijoje.
  • Japoniją sudaro apie 70 % kalnai ir miškai! O tikriausiai ne vienam pagalvojus apie Japoniją iškyla didžiuliai pastatai ir žmonių pilni traukiniai...
  • Vietoj parašo, kaip įprasta pas mus, japonai turi savo unikalius antspaudus Hanko. Tai dažniausiai būna jų vardas išverstas į Kanji simbolius.

Nors Japonijos įkūrimo diena nėra viena populiariausių švenčių pačioje šalyje, buvo įdomu apie ją pasidomėti ir jums papasakoti. O ar tu esi buvęs Japonijoje? ;)

Šią dieną linkiu pasilepinti kokiu japonišku patiekalu ar skanėstu. Labiausiai rekomenduoju išbandyti rameną, kurio receptą rasi čia! O jei tingisi, turime ir keletą greito rameno pasiūlymų iš Japonijos. ;)

japoniškas maistas

 

Šaltiniai:

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Foundation_Day

https://theculturetrip.com/asia/japan/articles/japan-celebrate-national-foundation-day/

https://japantoday.com/category/features/kuchikomi/8-out-of-10-japanese-didnt-know-feb-11-was-national-foundation-day

https://www.rickshawtravel.co.uk/blog/10-fun-facts-japan/

Komentarai

Būk pirmas, kuris pakomentuos!
Visi komentarai, prieš paskelbimą, yra peržiūrimi.

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!