Juodųjų pipirų sojos stir-fry
Juodųjų pipirų jautienos stir-fry yra vienas populiariausių kiniškų patiekalų.
Šis patiekalas savo skoniu išsiskiria iš kitų dėl jame naudojamų šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Jie suteikia subtilaus aštrumo, kuris nedegina burnos, bet palieka labai malonų aštrumą bei aromatą.
Dar noriu pridėti, kad pasidaryti šį patiekalą tikrai labai paprasta ir greita.
Aš pasidalinsiu veganišką šio patiekalo versija. Vietoje jautienos, naudosiu sojos griežinėlius, o vietoj austrių padažo - grybų. O jei grybų padažo neturite, galite naudoti sojos padažą.
Jums reikės:
- ~250 g sojos gabalėlių/juostelių (svoris jau išmirkytų);
- 1 raudonos ar žalios paprikos (pjaustytos juostelėmis);
- Pusės svogūno (pjaustyto juostelėmis);
- 2 česnako skiltelių (susmulkintų)
Marinatui:
- 1 v. š. sojos padažo;
- 1 a. š. ryžių acto;
- 1 a. š. sezamų aliejaus;
- 1 a. š. kukurūzų krakmolo;
- 1 a. š. imbiero miltelių
Padažui:
- 3 v. š. grybų padažo (pakaitalas austrių padažui);
- 1 v. š. sojos padažo;
- 1 v. š. ryžių acto;
- 1 a. š. šviežiai malto juodojo pipiro;
- ½ a. š. cukraus (galima dėti daugiau, jei naudojamas sojos padažas, vietoj grybų)
- 1 a. š. kukurūzų krakmolo;
- 3 v. š. vandens.
Gaminimo eiga:
- Visų pirma, svarbu išmirkyti sojos gabalėlius daržovių sultinyje apie 20 min. Tada, išspauskite susikaupusį skystį.
- Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir užpilkite ant sojos. Marinuoti reikėtų apie 30 min.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir pakepinkite sojos gabalėlius (apie 5 min.). Po to, ištraukite ir padėkite į šoną.
- Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir pakepinkite svogūną su paprika, iki kol truputį suminkštės.
- Įdėkite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar kelias minutes.
- Sudėkite sojos gabalėlius ir supilkite padažą.
- Maišykite iki kol visi ingredientai pasidengs padažu.
Rekomenduoju valgyti su ryžiais. Skanaus!
Kai kuriuos recepte naudojamus produktus galite įsigyti ir Miso Gero. Spausk ant pabraukto ingrediento ir įsigyk! ;)
Komentarai