Grįžti į pagrindinį turinį

Ryžių virtinukai - Garaetteok

ryžių virtinukai garaetteok

 

Vienas greičiausiai išpirktų produktų mūsų parduotuvėje buvo - ryžių virtinukai. Aš puikiai suprantu kodėl, bet manau, jog yra žmonių, kurie dar nėra su jais susipažinę ir ragavę.


Tai, kas tie ryžių virtinukai?


Ryžių virtinukai - garaetteok - tai korėjietiškų cilindro formos ryžių pyragėlių (angl. rice cakes) rūšis. Labiausiai žinomas jų patiekalas - tteokbokki - virtinukai su gochujang padažu.

 

Ryžių virtinukų gamyba


Šie virtinukai gaminami iš nelipnių ryžių miltų - mepssal-garu, kurie sumaišomi su druska bei vandeniu. Gauta tešla yra garinama ir vėliau mušama/minkoma iki elastinogos ir minkštos tekstūros. 

Labai rekomenduoju pažiūrėti šį video, kuriame aiškiai parodomas visas procesas. Gal net nuspręsi pabandyt? ;)

 


Kur juos panaudoti?


Garaetteok plačiausiai naudojami tteokbokki ir tteokguk patiekalams. 


Tteokguk - tai korėjietiška ryžių virtinukų sriuba, valgoma per Seollal - Mėnulio Naujuosius metus. Tai patiekalas, kurį būtina turėti ant naujametinio stalo. Jis simbolizuoja, jog asmuo paseno vieneriais metais.

 

tteokguk ryžių virtinukų sriuba
 

Tteokbokki - tai padaže kepinti ryžių virtinukai, vienas populiariausių Korėjietiškų patiekalų. Šis patiekalas dažniausiai gaminamas su saldžiai aštriu padažu, kur vienas iš pagrindinių ingredientų yra - gochujang. Žinoma, dabar jau galima rasti įvairių variacijų. Taip pat, dažnai patiekiamas su rameno makaronais, virtais kiaušiniais, svogūnų laiškais ar eomuk – žuvies pyragėliais.

 

tteokbokki - ryžių virtinukų patiekalas 

Šiuos virtinukus taip pat neretai kepa keptuvėje ar ant griliaus. 

 

kepti ryžių virtinukai

 

Receptai

 

Miso Gero draugė Goda jau dalinosi labai paprastu receptu, kurį rasi čia. Aš taip pat greitu metu paruošiu receptą su jais, tad stay tuned...

Beje, galima pasukčiaut ir ryžių virtinukus pagaminti iš ryžių popieriaus. Aš jau bandžiau ir gavosi visai neblogai. Visą gamybą aprašiau šiame įraše.

 

Pas mus parduotuvėje galite įsigyti garaetteok, iš kurių galėsite pasigaminti tteokbokki. Taip pat, turime net 5 rūšių greitai paruošiamų tteokbokki, kuriuos rasi čia.

Ką apie virtinukus kalba mūsų klientai?

 

ryžių virtinukų atsiliepimai

 

Šaltiniai:

https://mykoreankitchen.com/garaetteok-rice-cake-recipe/

https://en.wikipedia.org/wiki/Garae-tteok

Komentarai

Būk pirmas, kuris pakomentuos!
Visi komentarai, prieš paskelbimą, yra peržiūrimi.

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!