Grįžti į pagrindinį turinį

Netikras Tteokbokki

Netikras Tteokbokki

 

Ar teko kada girdėti apie Tteokbokki?

 

Tteokbokki – tai padaže kepinti ryžių virtinukai garae-tteok, vienas populiariausių Korėjietiškų patiekalų. Šis patiekalas dažniausiai gaminamas su saldžiai aštriu padažu, nors dabar jau galima rasti įvairių variacijų. Taip pat, dažnai patiekiamas su rameno makaronais, virtais kiaušiniais, svogūnų laiškais ar eomuk – žuvies pyragėliais.

 

tteokbokki ryžių virtinukai
Nuotrauka: Popo le Chien

Šiuo metu ryžių virtinukų parduotuvėje neturime (tik greitai paruošiamą užkandį), tačiau jau seniai norėjau pabandyti juos pasidaryti naudojant ryžių popierių. Tai, žinoma, nėra tas pats, nes tikrieji virtinukai yra minkšti, lipnūs, kai tuo tarpu padaryti iš ryžių popieriaus, yra truputį kietesni ir prie jų ne taip gerai prilimpa padažas.

 

Nepaisant to, galiu pasakyti, kad gavosi tikrai neblogas užkandis. Aš į vidų dar dėjau sūrio, kuris suteikė daugiau skonio virtinukui.

 

Gamyba labai paprasta. Ryžių popierių reikia sudrėkinti ir, kai suminkštėja, formuoti. 

 ryžių virtinukai

 

Kita dalis - padažas. Versija, kuria dalinuosi yra aštri, tačiau galima koreguoti naudojant mažiau gochujang. Taip pat, padažui dažnai yra naudojamas ančiuvių ir rudadumblių sultinys. Aš gaminau su shiitake ir rudadumblių sultiniu ir gavosi labai skaniai. O kaip pasigaminti sultinį, truputį minėjau čia.

 

Receptas

 

~20 virtinukams reikės:

 

  • 20 lapelių ryžių popieriaus
  • Sūrio
  • 1-2 svogūnų laiškų
  • 2 v.š. gochujang
  • 0,5-1 v.š. cukraus
  • 0,5 v.š. čili dribsnių (nebūtina)
  • 2-3 v.š. sojos padažo
  • 3 stiklinės sultinio (rudadumblių, shiitake, daržovių, ančiuvių)
  • 1 a.š. kukurūzų krakmolo + 2 a.š. vandens

 

Eiga:

 

  1. Pamirkome ryžių lapelį vandenyje. Kai truputį suminkštės, sukame į cilindro formos virtinuką, į vidų įdedame sūrio.
  2. Į gilesnę keptuvę pilame sultinį ir kaitiname.
  3. Tuo tarpu, sumaišome gochujang, cukrų ir čili dribsnius.
  4. Padažo masę dedame į sultinį ir gerai sumaišome.
  5. Dedame virtinukus, svogūno laiškus ir troškiname ~5 minutes.
  6. Pilame sojos padažo, krakmolo su vandeniu ir gerai išmaišome.
  7. Kai padažas sutirštės, galima skanauti.

 

ryžių virtinukai 

 

P.S. Galite pasižiūrėti ir trumpą video mūsų Instagram’e.

 

Kaip ir minėjau, tai nėra tikrasis Tteokbokki, tačiau tikrai labai arti to. Beje, buvo visai įdomu juos gaminti, tad kviečių pabandyti. :)

 

Jei norite pabandyti tikrojo Ttteokbokki, pas mus galite rasti greitai paruošiamo užkandžio - ryžių virtinukai su čili padažu.

 

Na, o ingredientus, reikalingus receptui, taip pat galite rasti pas mus: gochujang, ryžių popieriaus, sojos padažo ir rudadumblių bei shiitake grybų sultiniui. Kviečiame užsukti. ;)

 

Komentarai

Būk pirmas, kuris pakomentuos!
Visi komentarai, prieš paskelbimą, yra peržiūrimi.

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!