Tailandietiškas karis
Ar teko, kada gaminti ir / ar ragauti tailandietišką karį?
Tai vienas iš populiaresnių tailandietiškų patiekalų, legvai aštrus, aromatingas troškinys / sriuba. Jis skiriasi nuo indiško kario keliomis savybėmis:
- naudojamos šviežios žolelės pastos gamybai;
- naudojamas kokosų pienas;
- turi gaivesnį, citrusinį skonį;
- nevalgomas su duona.
Tailandietiško kario pasta dažniausiai gaminama iš krevečių pastos, čili pipirų, svogūnų, česnakų, citrinžolės, galangalo ir kalendros šaknies. Dalį šių produktų reiktų labai gerai paieškoti parduotuvėse ir didelis šansas, jog jų nelabai rasite.
Tam yra išeitis. Jau paruoštos kario pastos iš Tailando.
Aš nemeluoju sakydama, jog super skanų karį pasigaminsit greičiau nei per 20 minučių.
Receptas
2-3 porcijoms reikės:
- 1 pakelio Lobo kario pastos
- 1 skardinės / 400 ml kokosų pieno
- ~1/2 stiklinės vandens
- 3 pievagrybių
- 1/2 saldžios bulvės
- ~100 g tofu
- Saujelės vyšninių pomidorų
- Kalendros ir tailandietiško baziliko
Eiga:
- Susipjaustome visus ingredientus: pievagrybius, saldžią bulvę, tofu, pomidoriukus, baziliką ir kalendrą.
- Į įkaitinta puodą pilame 240 ml kokosų pieno ir dedame kario pastą.
- Maišome, iki kol ištirpsta pasta.
- Dedame saldžią bulvę, tofu, pievagrybius.
- Supilame likusį kokosų pieną, vandenį ir pamaišome. Uždengiame puodą ir verdame ant vidutinės ugnies 15 minučių.
- Po to, patikriname ar saldi bulvė išvirė ir dedame pomidoriukus, baziliką ir kalendrą.
- Viską gerai sumaišome ir paverdame dar kokias 3-4 minutes.
- Valgome su ryžių makaronais arba ryžiais.
- Papuošiame baziliku ir kalendra. Skanaus!
P. S. taip pat, galite pažiūrėti gaminimo video čia.
Viskas greita ir paprasta. O ingredientus galite keisti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, vietoj tofu, drąsiai naudokite vištieną.
AKCIJA. Šiuo metu, įsigijus vieną iš pastų, kitą gausite – NEMOKAMAI*. Puiki proga įsigyti ir paragauti. Kario pastas rasi čia.
*Abi prekes būtina įsidėti į krepšelį.
Komentarai