Grįžti į pagrindinį turinį

Aštriai rūgšti sriuba - Suan La Tang

Aštriai rūgšti sriuba - Suan La Tang

 

Šį sekmadienio vakarą, noriu pasidalinti šildančios, lengvai rūgščios sriubos receptu, Kinijoje vadinamos - Suan La Tang. Šią įdėją man pakišo buvusi kolegė, kilusi iš Malaizijos.

Praėjusią savaitę klausiau jos, ką tokio ypatingo valgo per šventes. Jos atsakymas buvo, kad valgo skaniausius tradicinius patiekalus. Dar pakamantinėjus, gavau trumpą sąrašą ir išsirinkau Suan La Tang - aštriai rūgščią sriubą. Pagalvojau, kad tai bus gana paprastas, nereikalaujantis specialių ingredientų ir greitai paruošiamas patiekalas.

 

Panaršius internete, radau labai paprastą receptą iš „Made With Lau“ ir nusprendžiau pasidalinti su jumis.

 

Nemeluoju, užtruksite ne ilgiau nei 30 minučių.

 

Ši sriuba labai populiari šiaurės Kinijoje, ypač žiemos laikotarpiu, nes yra aštri ir labai gerai sušildo visą kūną. Sakoma, kad ją išpopuliarino skurdžiau gyvenantys kinai, kurie žiemos metu ieškojo pigiausių būdų sušilti.

 

aštriai rūgšti sriuba

 

Ingredientai

 

Šildantį efektą šiai sriubai suteikia baltasis pipiras, nors iš to pačio augalo, kaip juodasis pipiras, yra truputį žemiškesnio, įdomesnio skonio.

 

Į sriubą taip pat yra dedamos pasirinktos daržovės, pavyzdžiui, morkos ar bambukų ūgliai. Aš šįkart sekiau recepto instrukciją ir naudojau morką bei saldžiąją papriką.

 

Sakyčiau, jog kiti svarbūs ingredientai yra grybai. Juos galite naudoti pagal skonį ar prieinamumą, tačiau rekomenduočiau nepraleisti shiitake ir juodųjų grybų. Papildomai dar naudojau shimeji grybus ir ruduosius pievagrybius.

 

Kalbant apie baltymus, šiai sriubai dažnai yra naudojamas tofu ir neretai kiauliena. Taip pat, ant pačio galo pilamas plaktas kiaušinis. Aš savo sriubai naudojau tik tofu.

 

Na, ir galiausiai prieskoniai. Aštrumo suteikia ne tik baltieji pipirai, bet ir pradžioje aliejuje pakepinti džiovinti aitrieji pipirai. Umamiškumo šiai sriubai suteikia sojos padažas, o rūgštumo – actas, kuris pilamas tik ant pačio galo. Taip pat, naudojama druska, cukrus bei sezamų aliejus, kuris taip pat pilamas jau ant išvirtos sriubos papildomam skoniui ir kvapui.

 

Kaip ir minėjau, paruošimas paprastas ir greitas. Dėl savo aštrumo ir rūgštumo, šią sriubą taip pat rekomenduoju pasiruošti Naujų Metų šventei. Sausio 1 dieną sau labai padėkosite. ;)

 

patiekalo ingredientai

 

Receptas

 

4 porcijoms reikės: 

  • 2 pomidorų
  • 1 morkos
  • 1 saldžiosios paprikos
  • Po ~50 g arba maždaug saujelę grybų: shiitake, shimeji, rudųjų pievagrybių, juodųjų grybų
  • 200 g tofu
  • 1 a. š. baltųjų pipirų
  • 1 a. š. druskos
  • 1 v. š. cukraus
  • 2 v. š. sojos padažo
  • 1/2 v. š. tamsaus sojos padažo
  • 2 v. š. acto
  • 1,2 l vandens
  • 3 v. š. kukurūzų krakmolo
  • 2 v. š. šalto vandens
  • Aliejaus kepimui
  • Sezamų aliejaus užbaigimui
  • Papuošimui: laiškinio česnako arba svogūnų laiškų
  • Pasirinktinai: džiovintų aitriujų pipirų

 

Eiga:

  1. Pasiruošiame ingredientus: susipjaustome pomidorus kubeliais, morką, papriką ir tofu šiaudeliais, o grybus – kaip norite.
  2. Į puodą pilame truputį aliejaus (apie šaukštą) ir dedame džiovintus čili pipirus. Kepiname iki kol lengvai pajuoduos ir tada juos išimame.
  3. Ant to pačio aliejaus dedame pomidorus ir kepiname apie 1 minutę.
  4. Po to, pilame vandenį, dedame baltuosius pipirus ir gerai išmaišome.
  5. Tada, dedame kitus prieskonius: druską, cukrų ir sojos padažus. Gerai išmaišome.
  6. Dedame kitus ingredientus: morkas, papriką, tofu, grybus ir sumaišome. Uždengiame ir palaukiame kol užvirs. Paverdame maždaug 5 minutes.
  7. Per tą laiką, susimaišome kukurūzų krakmolą su šaltu vandeniu ir po virimo, lėtai pilame į sriubą ir maišome.
  8. Ir pabaigai, pilame actą ir pagardiname sezamų aliejumi.
  9. Dedame smulkintą laiškinį česnaką ar svogūnų laiškus ir skanaujame!

 

P. S. taip pat, galite pažiūrėti ir gaminimo video mūsų Instagram‘e.

 

Kaip ir minėjau, procesas lengvas ir aiškus. Šią sriubą galite serviruoti ir ant Kūčių stalo – paįvairinsite mišrainėmis ir silke nukrautą stalą. ;)

 

aštriai rūgšti sriuba 

 

Reikiamus azijietiškus produktus rasite pas mus parduotuvėje:

 

Beje, jei dar nepasirūpinote dovanomis, padovanokite mūsų dovanų kuponą! Tai lyg bilietas kelionei į Aziją per maistą. ;)

 

Linkėjimai, 

Dovilė | Miso Gero

linkėjimai

Komentarai

Būk pirmas, kuris pakomentuos!
Visi komentarai, prieš paskelbimą, yra peržiūrimi.

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!