Korėjiečių gatvės maisto pažiba – Tteokbokki
Praėjusią savaitę, supažindinau jus su garaetteok – ryžių virtinukais, kurie yra populiariausia mūsų prekė. O dabar, privalau parodyti ir ką su jais daryti, taip? ;)
Tteokbokki – tai vienas populiariausių korėjietiškų patiekalų. Gaminamas ryžių virtinukus troškinant padaže su įvairiais priedais. Originaliajai versijai naudojama gochujang pasta, todėl patiekalas yra aštrus. Taip pat, neretai dedami žuvies pyragėliai ir kiaušiniai.
Nors šis patiekalas turi daug įvairių variacijų, išskyriau dvi, kurias ir pati norėsiu pabandyti:
- Rabokki – ryžių virtinukai kartu rameno makaronais. Tokius galite rasti pas mus parduotuvėje.
- Gungjung tteokbokki – ryžių virtinukai su sojos padažu. Šis variantas yra neaštrus, todėl tinka ir tiems, kurie nedraugauja su aštriu maistu.
Praėjusią savaitę pati išbandžiau šiuos virtinukus su gochujang padažu ir tvirtai sakau, jog tai mano vienas mėgstamiausių patiekalų. Aštrūs, švelniai saldūs ir pilni umami skonio. O patys virtinukai tokie elastingi ir minkšti, malonu valgyti. Kas jau išbandę, tikriausiai mane supras. ;)
Šiam patiekalui pasigaminti, reikia 3 pagrindinių dalykų:
- Ryžių virtinukų, žinoma.
- Gochujang – korėjietiškos čili pastos. Jei neteko susipažinti, kviečiu apie ją paskaityti čia.
- Ir dashi. Ar kokio gero umamiško sultinio. Aš gaminausi shiitake ir rudadumblių dashi, kuris puikiai tiko. Kaip jį pasiruošti aprašiau čia. Žinoma, iš bėdos galima naudoti ir vandenį, tačiau tokiu atveju, reikės naudoti daugiau sojos padažo.
Kaip jau minėjau prieš tai, vieni populiariausių priedų yra žuvies pyragėliai ir kiaušiniai. Bet mano versija truputį kitokia. Aš virtinukus gardinau shiitake grybais (kuriuos mirkiau sultiniui) bei karališkuoju trimitu (king oyster mushroom. P.S. pirmą kartą sužinojau, kaip lietuviškai jie vadinasi:D). Taip pat, dėjau baltąjį svogūną bei svogūnų laiškų.
Pasiruošti tteokbokki nėra sudėtinga ir gana greita. Jiems pasimaudyti padaže užtenka maždaug 10-15 minučių. Tad, kviečiu išbandyti.
Receptas
2-3 porcijoms reikės:
- 300 g ryžių virtinukų
- 1,5 stiklinės shiitake/rudadumblių dashi (galima naudoti ir tik shiitake)
- 2,5 v. š. gochujang pastos
- 1/2 v. š. gochugaru – korėjietiškų čili pipirų
- 1 v. š. cukraus
- 1 v. š. pomidorų pastos (ji šiek tiek subalansuoja aštrumą)
- 1 v.š. sojos padažo
- 2 svogūno laiškų
- 1 baltojo svogūno
- 3-4 karališkūjų trimitų
- 3 shiitake grybų
Eiga:
- Po vandeniu, praskalaujame ryžių virtinukus ir pasidedame į šoną.
- Susipjaustome grybus, svogūną ir svogūnų laiškus (pastarojo atsidedame papuošimui).
- Pasiruošiame padažą. Sumaišome gochujang pastą, gochugaru, cukrų ir pomidorų pastą.
- Ant įkaitinto aliejaus, kepiname grybus. Po 1 minutes, dedame svogūną. Dedame žiupsnelį druskos ir pakepiname kelias minutes.
- Tada, dedame ryžių virtinukus, pilame dashi ir įmaišome pasiruoštą padažą.
- Sudedame svogūnų laiškus, pilame sojos padažą ir troškiname 10-15 minučių. Padažas turi tapti tirštas, blizgus, o virtinukai suminkštėję.
- Virtinukus gardiname svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis. Skanaus!
Kaip ir matote, eiga tikrai paprasta. Ją taip pat gali pamatyti įkeltame video mūsų Instagram‘e čia.
Kalbant apie priedus, eksperimentuokite. Jei mėgstate kiaušinius, dėkite jų. Taip pat, mačiau, jog nemažai kūrėjų deda įvairių daržovių, kaip brokoliai, morkos ar cukinija. Žodžiu, laisvės yra daug, tad pasiraitokit rankoves ir pirmyn. ;)
O aš priminsiu, jog pas mus galima įsigyti pagrindinių recepto ingredientų: ryžių virtinukų, gochujang pastos, gochugaru pipirų, shittake grybų sultiniui, sojos padažo.
Ir jei vis dėl to tingisi gaminti, turime ir greitai paruošiamų tteokbokki. ;)
Recepto įkvėpimas – Maangchi.
Komentarai
Lina —
Labai patiko! Jau bandžiau kelis kartus. Dabar laukiu virtinukų papildymo :D