Gungjung tteokbokki
Pagaliau receptas tiems, kas nelabai mėgsta aštrų maistą. Ryžių virtinukai su sojos padažu.
Iš tiesų, gungjung tteokbokki yra originalus ryžių virtinukų patiekalas, kuris buvo vienas iš karališkųjų patiekalų. Sakoma, jog šie virtinukai yra inspiruoti Japchae patiekalo, kuris labai panašus į šį. Dėl ko, kartais net vadinami tteokjapchae.
Šie virtinukai spalvingesni, gaminami su daugiau daržovių, grybų bei neretai jautienos juostelėmis.
Net neabejoju, kad patiks, todėl kviečiu išbandyti.
Receptas
2 porcijoms reikės:
- 200 g ryžių virtinukų
- 1 nedidelės morkos
- 1 mažo svogūno
- 1 svogūno laiško
- 2-3 shiitake grybų, išmirkytų (arba šviežių)
- ~10 sojos juostelių arba ~50 g jautienos
- 1/2 stiklinės daržovių sultinio
Marinatui:
- 1 v. š. sojos padažo
- 1 v. š. mirino
Padažui:
- 1 skiltelės česnako
- 2 v. š. sojos padažo
- 1/2 v. š. sezamų aliejaus
- 1 a. š. cukraus
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- Pirmiausia nuplauname ryžių virtinukus ir juos užmerkiame šaltame vandenyje kelioms minutėms.
- Susipjaustome morkas, svogūną, svogūno laišką, shiitake grybus ir sojos juosteles ar jautieną.
- Sojos juostelės (jau išmirkytas) ar jautieną užpilame marinato ingredientais. Ir palaikome bent 15 minučių.
- Keptuvėje įkaitiname neutralaus aliejaus ir dedame svogūną. Po 30 sekundžių, dedame sojos juosteles ar jautieną. Kepiname kelias minutes.
- Po to, dedame morkas, svogūno laišką, grybus ir toliau kepame apie 2 minutes.
- Dedame ryžių virtinukus, pilame sultinį ir patroškiname porą minučių.
- Sumaišome padažo ingredientus. Česnakas turi būti gerai susmulkintas.
- Paruoštą padažą pilame į patiekalą, gerai išmaišome ir patroškiname apie 5 minutes. Vis pamaišydami. Virtinukai turi būti minkšti.
- Gardiname kepintomis sezamų sėklomis ir svogūno laiškais. Skanaus!
Šiam receptui tikrai gali naudoti daugiau daržovių, tokių kaip cukinija ar paprikos. ;)
Įkėliau ir trumpą video į Instagram, kurį gali pažiūrėti čia.
Kol kas, ryžių virtinukų prekyboje neturime, bet kviečiu receptą išsisaugoti, nes jie jau atkeliauja! ;)
Visus kitus ingredientus, rasi pas mus parduotuvėje čia.
Recepto įkvėpimas:
https://www.koreanbapsang.com/gungjung-tteokbokki-and-lunar-new-year/
Komentarai