Grįžti į pagrindinį turinį
SVARBU! Užsakymus, gautus 20.11-09.12, supakuosime ir išsiųsime lapkričio 30 d. ir gruodžio 9 d.

Sėkmingiems naujiems metams - Toshikoshi Soba

Sėkmingiems naujiems metams - Toshikoshi Soba

Japonijoje naujuosius metus sutinka gruodžio 31 dieną, taip pat kaip ir mes. Ši šventė vadinama - ōmisoka. Kaip ir daugelyje šalių, naujųjų metų išvakarėse yra svarbu susitvarkyti, išmokėti skolas, atsiprausti ir pasiruošti naujų metų sutikimui.

Kita svarbi tradicija, valanda prieš naujuosius, susirinkti visiems prie stalo ir pasimėgauti soba makaronų dubenėliu – toshikoshi soba. Šis patiekalas simbolizuoja praėjusių metų sunkumų nutraukimą ir sėkmingų naujųjų metų sutikimą.

Japonija

Dubenėlis makaronų sėkmingiems naujiems metams

Tradiciškai toshikoshi soba serviruojama su karštu dashi sultiniu, grikių makaronais – soba ir svogūno laiškais.

Toshikoshi soba

Taip pat, gali būti dedami skirtingi pagardai, kurie taip pat turi reikšmę.

  • Keptas tofu – klestėjimas, turtai.
  • Tarkuotas daikonas – blogųjų dvasių panaikinimas.
  • Kamaboko (žuvies pyragėlis) – raudonasis simbolizuoja amuletą, o baltasis – išsivalymą.
  • Tempura krevetė – ilgaamžiškumą.
  • Kiaušinio trynys – gera sėkmė, turtai ir klestėjimas.
  • Svogūno laiškai – sunkų darbą praėjusiais metais.
  • Grikių makaronai – soba – ilgas gyvenimas, nes yra maistingesni.

Tokiu simboliniu patiekalu, japonai pasitinka naujuosius metus, su įvairiais ingredientais manifestuodami sėkmę.

Kaip pasiruošti toshikoshi soba?

Pažadu, jog tai vienas paprasčiausių patiekalų, kurį gali pasiruošti naujiesiems metams. Nors yra dalykas, kurį reikėtų pasiruošti prieš. Tai yra dashi.

Šiam patiekalui gaminau ančiuvių ir rudadumblių dashi, tiksliau turėjau užsišaldžius. Labai patogu jo pasiruošti daugiau, įdėti į šaldiklį ir visad turėti paruošto dashi sultinio. Gaminau pagal Maangchi receptą.

Reikia:

  • ~10 džiovintų ančiuvių
  • Vieno lapo rudadumblio
  • Šiek tiek svogūno laiškų stiebų
  • 2 l vandens
  1. Visus ingredientus užpilti vandeniu ir ant vidunės ugnies virti 20 minučių.
  2. Tada, sumažinti ugnį ir pavirti dar 5 minutes.
  3. Nukošti.

O po šito žingsnio, viskas labai paprasta. Aš pirmiausia pasiruošiu visus ingredientus, išsiverdu makaronus ir tada pasigardinu sultinį.

Gaminau pagal Okonomikitchen receptą, tad naudojau:

  • Morką, vietoj kamaboko, nes yra raudonos spalvos.
  • Tarkuotą daikoną.
  • Keptą tofu.
  • Wakame jūržoles.
  • Shiitake grybą.
  • Svogūno laiškus.

Sultinio receptas 

2 porcijoms reikės: 

  1. Į nedidelį puoda, supilti visus ingredientus ir maišant užvirti.

Paruošiam dubenėlį

  1. Į gražiausią savo dubenėlį, dedame grikių makaronus ir juos užpilame pasiruoštu sultiniu.
  2. Tada, gražiai išsidėliojam visus ingredientus.
  3. Galima dar pagardinti čili pipiriukais ir sezamų sėklomis.

Šliurpiame ir manifestuojame 2023 sėkmę!

toshikoshi soba

Komentarai

Būk pirmas, kuris pakomentuos!
Visi komentarai, prieš paskelbimą, yra peržiūrimi.

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!