Saldžiarūgštės juodųjų grybų ir agurkų salotos
Šaltų salotų receptas turbūt nėra pats populiariausias pasirinkimas žiemos laikotarpiu, bet galbūt rasit jam vietos tarp visų šildančių sriubų ir meduolinių sausainių?
Noriu pasidalinti šiuo receptu dabar, nes praėjusią savaitę kalbėjau apie juoduosius grybus, todėl noriu parodyti, kaip jie puikiai dera gaminant salotas. Beje, tokias salotas laisvai galite serviruoti ir ant Kūčių stalo. Gi galima įnešti naujų vėjų prie mums įprastų silkių, ar ne? ;)
Juodieji grybai ypač dažnai naudojami salotoms dėl savo malonaus traškumo!
Paruošimas
Šios salotos nereikalauja daug darbo, tačiau reikia bent 15 minučių juodųjų grybų mirkymui.
O per tą laiką, galite išsivirti stiklinius makaronus, susipjaustyti agurką, svogūno laiškus bei susimaišyti padažą.
2-3 porcijoms reikės:
- 2 nedidelių ilgavaisių agurkų
- 1 svogūno laiško
- 5-7 sausų juodųjų grybų
- Ryšulėlį stiklinių makaronų (maždaug pusė stiklinės)
Padažui:
- 2 v. š. sojos padažo
- 1 v. š. ryžių acto
- 1/2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
- 1 a. š. čili aliejaus (galima praleisti arba pakeisti čili dribsniais)
- 1 a. š. klevų sirupo (arba kito pasirinkto saldiklio)
Eiga:
- Juoduosius grybus užmerkiame šiltu vandeniu.
- Išsiverdame stiklinius makaronus pagal nurodytas instrukcijas. Aš naudojau plonus vermišelius, tad jiems užtenka 5 minučių.
- Susipjaustome agurką, svogūno laišką ir sudedame į dubenėlį.
- Praskalaujame juoduosius grybus ir juos supjaustome į mažesnius gabalėlius.
- Dedame grybus ir išvirtus stiklinius makaronus į dubenėlį su agurkais.
- Susimaišome padažą, užpilame jį ant salotų ir gerai išmaišome.
- Gardiname skrudintomis sezamų sėklomis. Skanaus!
O čia galite pažiūrėti trumpą šių salotų gamybos video. ;)
Šioms salotoms pagaminti naudojau mūsų džiovintus juoduosius grybus, "Phoenix" ryžių makaronus, "Chung Jung One" korėjietišką sojos padažą, "Wan Ja Shan" natūraliai fermentuotą ryžių actą, jūsų jau pamėgtą skrudintų sezamų aliejų bei lengvai aštrų čili aliejų su žemės riešutais. Produktus rasite paspaudę ant pavadinimo, o jei reiks patarimo ar rekomendacijos, drąsiai rašyk mums el. paštu labas@misogero.lt arba Instagram'e! ;)
Komentarai