Grįžti į pagrindinį turinį

Shiitake grybų sriuba

Shiitake grybų sriuba

 

Greitai paruošiama, šildanti ir umami skonio kupina sriuba. O kas yra umami, galite paskaityti čia.

 

Vienas pagrindinių ingredientų – shiitake dashi (sultinys).

 

Shiitake grybų sriuba

 

Ankstesniame įraše kalbėjau apie shiitake grybus, jų naudą bei naudojimo būdus. Tai šiandien dalinuosi lengvu sriubos receptu, kur šiuos grybus ir panaudosime.

 

Ši sriuba labai lengvai paruošiama, nereikės ilgai suktis virtuvėje, o skonis, patikėkit manimi, labai geras.

 

Shiitake sultinys

 

Pirmiausia, reikia pasiruošti shiitake sultinį. Galima grybus užmerkti šaltame vandenyje per naktį arba, mano atveju, kai norisi sultinio čia ir dabar, užmerkti grybus šiltame (apie 70 C laipsnių temp.) vandenyje. Užteko palaikyti 2 val., jog gaučiau šį umamišką sultinį.

 

Shiitake dashi/sultinys

 

Sriuba

 

O dabar keliaujam prie sriubos. Kaip ir minėjau, šiam receptui nereikia daug pastangų ir laiko, užteks vieno puodo.

 

Jums reikės:

 

  • 3 džiovintų shiitake grybų (sultiniui)
  • 250 ml vandens (sultiniui)
  • 1 morkos
  • 2-3 česnako skiltelių (smulkinto)
  • Nykščio dydžio imbiero (tarkuoto)
  • Svogūno laiškų (stambiai pjaustyto, geriausiai – storoji dalis prie šaknų)
  • 1 v. š. sezamų aliejaus
  • 3 v. š. sojos padažo
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 500 ml miso sultinio (1 v. š. miso pastos + 500 ml karšto vandens)
  • Ryžių makaronų

 

Eiga:

 

  1. Pirmiausia pasiruošiame shiitake sultinį: grybus užpilame 250 ml vandeniu ir paliekame 2 val. (jei nauojame greitąjį būdą).
  2. Nuspaudžiame skystį nuo grybų, sultinį perkošiame ir atsidedame į šoną.
  3. Pasiruošiame sriubos ingredientus: susismulkiname česnaką, imbierą, supjaustome morkas, shiitake grybus ir svogūnų laiškus.
  4. Įkaitiname puodą ir pilame sezamų aliejaus.
  5. Dedame česnaką, imbierą ir pakepiname kelias minutes. Po to, dedame svogūnų laiškus ir toliau kepame.
  6. Sudedame morkas, shiitake grybus ir kepame apie 5-7 minutes.
  7. Pilame shiitake ir miso sultinius, sojos padažą, ryžių actą ir ant lengvos ugnies verdame 5-7 minutes.
  8. Tada, dedame ryžių makaronus ir verdame tiek, kiek reikalaujama ant makaronų pakuotės.
  9. Gardiname skrudintomis sezamų sėklomis ir skanaujame!

 

P. S. galite pažiūrėti ir trumpą video, kaip gaminau šią sriubą.

 

Visus reikalingus ingredientus (išskyrus daržoves), rasite pas mus parduotuvėje. Kiekvienam virtuvėje rekomenduoju turėti džiovintų shiitake grybų, sojos padažo, ryžių acto bei sezamų aliejaus. Su šiais ingredientais galima prigaminti labai daug gėrio. :)

 

Shiitake grybų sriuba

Komentarai

Būk pirmas, kuris pakomentuos!
Visi komentarai, prieš paskelbimą, yra peržiūrimi.

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!