Grįžti į pagrindinį turinį

Sojos pupelių pastos troškinys - doenjang-jjigae

Sojos pupelių pastos troškinys - doenjang-jjigae

Dauguma mūsų turi tokį patiekalą, kuris visada nukelia į vaikystę. Korėjiečiams tai - doenjang-jjigae - sojos pupelių pastos troškinys. Jei dar nežinai kas yra doenjang, labai rekomeduoju paskaityti šį įrašą.

Kaip Maangchi, mano viena mėgstamiausių maisto tinklaraštininkių, rašo, jog šis troškinys yra bene pirmas patiekalas, kurį mamos duoda savo vaikams. Tai komfortiškas, šildantis ir maistingas troškinys. Taip pat patiko, kitos merginos išsireiškimas viename video “valgau ir jaučiu kaip šis troškinys mane apkabina”. Tikriausiai ir mes rastume savo mėgstamą lietuvišką patiekalą, apie kurį galėtume panašiai išsireikšti. ;)

O aš, žinoma, pabandžiau šį troškinį ir galiu tik pritarti, kad jis labai skanus. Galbūt neturiu tokių sentimentų valgant, kaip korėjiečiai, bet tai tikrai vienas iš maistingesnių “comfort” maistų. Ir jis tikrai nuo šiol įtrauktas į mano kasdieninių patiekalų sąrašą.

Apart to, kad šis troškinys yra skanus ir maistingas, jis dar lengvai ir greitai paruošiamas. Tereikia pasiruošti ingredientus, sudėti į puodą ir troškinti. 


Receptas

Šis sojos pupelių pastos troškinys gali būti ruošiamas su mėsa, jūros gėrybėmis ir / ar grybais. O vieni pagrindinių ingredientų yra:

  • korėjietiškas ridikas ar daikonas;
  • bulvės;
  • cukinija;
  • svogūnai;
  • česnakai;
  • tofu.

Kaip ir visose šalyse, tradiciniai patiekalai neretai būna adaptuojami pagal kiekvienos šeimos skonius, tad ingredientai ar paruošimo būdai gali šiek tiek skirtis. 

Aš peržiūrėjau keletą video ir nusprendžiau sekti Maangchi receptą, truputį adaptavus savaip.

Troškiniui naudojau bulves, svogūną, cukiniją, česnaką, grybus ir tofu. Jog troškiniui suteikčiau daugiau umamiškumo, vietoj džiovintų ančiuvių, dėjau džiovintų shiitake grybų bei rudadumblių. Bet jei turit ančiuvių ir mėgstat, būtinai dėkit juos! ;) 

ingredientai, kurie reikalingi doenjang-jjigae

3-4 porcijoms reikės:

  • 1 didesnės bulvės
  • 1 cukinijos
  • 1 baltojo svogūno
  • 2-3 česnako skiltelių
  • 1 bloko / ~300 g tofu
  • Nedidelio dubenėlio įvairių grybų
  • 3 mažų arba 1 didesnio džiovinto shiitake grybo
  • 3 mažų lapelių rudadumblio
  • 2 v. š. sojos pupelių pastos

 Eiga:

  1. Susipjaustome bulves ir cukiniją kubeliais.
  2. Svogūną supjaustome didesniais gabaliukais.
  3. Susmulkiname česnaką.
  4. Tofu supjaustome kubeliais.
  5. Grybus supjaustome kąsnio dydžio gabaliukais.
  6. Į puodą dedame bulves, cukiniją, svogūną, česnaką, grybus, džiovintus shiitake, rudadumblius ir užpilame vandeniu, jog apsemtų.
  7. Ant didesnės ugnies paverdame apie 10 minučių. Po to, ištraukiame rudadumblius.
  8. Tada, dedame sojos pupelių pastą, gerai sumaišome ir ant mažesnės ugnies troškiname dar 10 minučių.
  9. Po to, dedame tofu ir patroškiname dar 6-7 minutes.
  10. Patiekiame su ryžiais. Skanaus!

Mūsų Instagram paskyroje rasi ir labai trumpą eigos video. 

Pagrindinius patiekalui reikalingus ingredientus rasi pas mus: sojos pupelių pasta, džiovinti rudadumbliai, ančiuviai ir shiitake grybai (pastarieji greit vėl bus prekyboje!). 

doenjang-jjigae - sojos pupelių pastos troškinys 

Komentarai

Būk pirmas, kuris pakomentuos!
Visi komentarai, prieš paskelbimą, yra peržiūrimi.

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!