Udon makaronai umami sultinyje
Nežinau kaip jums, bet man šiuo laikotarpiu norisi valgyti kuo komfortiškesnį maistą, neretai įvairias šiltas sriubas. Būtent todėl, kad jų gaminu nemažai, gaunasi ir visai neblogų idėjų, kuriomis noriu pasidalinti.
Šiandienai – udon makaronai umami sultinyje. Kodėl umami? Nes tikriausiai labiau umami combo nei sojos ir žuvies padažai, rudadumbliai ir shiitake grybas, nerasite. Taip pat, lengvaus aštrumo patiekalui suteikia Ssamjang – sojos pupelių pasta.
Beje, praėjusiuose įrašuose jau apkalbėjome:
Jei dar nespėjote paskaityti, kviečiu pasižiūrėti. Rasite nemažai naudingos informacijos.
Receptas
O dabar grįžtame prie recepto.
Tai yra greitai paruošiamas patiekalas, kuriam tereiks vieno puodo.
Apart umami combo prieskonių, ryškaus skonio šiam patiekalui taip pat suteikia česnakiniai pievagrybiai. Juos pradžioje pakepiname su keliomis skiltelėmis česnako.
Toliau, naudojau udon makaronus, kurie man čia labiausiai tiko. Apie juos jau kalbėjome praėjusią savaitę, kviečiu paskaityti čia. Taip pat, tiktų ir šviežūs udon arba greitojo rameno makaronai.
Patiekalą taip pat papildžiau juostelėmis pjaustyta cukinija ir morka bei saujele poro.
O galutinį variantą gardinau svogūno laiškais, skrudintomis sezamų sėklomis bei mano mėgstamiausiu traškiu čili aliejumi.
2 porcijoms reikės:
- 1 ryšulėlio udon makaronų
- 1 v. š. sezamų aliejaus
- 3-4 skiltelių česnako
- 1 svogūno laiško
- 2 saujelių pievagrybių
- 1 morkos
- 1/2 cukinijos
- 1 saujelės poro
- 1 l vandens
- 1 shiitake grybo
- 1 juostelės rudadumblių
- 1/2 v. š. sojos pupelių pastos Ssamjang
- 2 v. š. sojos padažo
- 1 v. š. ryžių acto
- 1/2 v. š. žuvies padažo
- 1/2 v. š. mirino
- Pasirinktinai: tofu ar kiti baltymai
- Pagardai: traškus čili aliejus, skrudintos sezamų sėklos ir svogūno laiškai
Eiga:
- Pirmiausia pasiruošiame visus ingredientus: susimulkiname česnaką; susipjaustome: svogūno laišką (baltoji dalis kepimui, viršunėlė – pagardui); šiaudeliais cukiniją bei morką; porą; jei pievagrybiai dideli, taip pat supjaustome;
- Tada, ant įkaitinto puodo pilame sezamų aliejaus ir kepiname česnaką iki 1 minutės. Dedame svogūno laišką ir kepiname toliau.
- Sudedame pievagrybius ir kepiname ~4 minutes. Po to, atidedame į šoną.
- Pilame vandenį į puodą ir dedame shiitake grybą bei rudadumblį.
- Po 10 minučių, rudadumblį išimame ir verdame shiitake grybą dar 5 minutes. Po to, jį išimame, susipjaustome ir dedame atgal į sultinį.
- Toliau, į sultinį dedame pagardus: sojos pupelių pastą, sojos padažą, ryžių actą, žuvies padažą, miriną ir paverdame dar 5 minutes.
- Po to, dedame kepintus pievagrybius, cukiniją, morką bei porą.
- Po 1-2 minučių, dedame udon makaronus ir verdame dar 5 minutes.
- Sriubą gardiname traškiu čili aliejumi, skrudintomis sezamų sėklomis bei svogūno laiškais. Skanaus!
P. S. Mūsų Instagram paskyroje taip pat rasite video, kuriame matysite visus gaminimo etapus.
Kaip ir visada, dauguma produktų rasite pas mus, tad kviečiame apsilankyti ir pasipildyti azijietiškų produktų atsargas.
Komentarai