Stebuklingas ingredientas japonų virtuvėje - dashi
Miso sriuba, ramenas, takoyaki, tteokbokki, hot pot – tai tik dalis patiekalų, kuriems reikalinga...
Korėjietiškos virtuvės perlas - doenjang
Korėjietiška sojos pupelių pasta
Prisipažinsiu, jog apie doenjang sužinojau visai neseniai, kai ...
Mononatrio glutamatas - kontroversiškiausias prieskonis
Be E621, be mononatrio glutamato, be MSG. Net neabejoju, jog tai labai dažnai matytos bei girdėto...
Ryžių vynas
Ryžių vynas tai alkoholinis gėrimas, kuris yra fermentuojamas ir distiliuojamas iš ryžių. Tradi...
Ryžių virtinukai - Garaetteok
Vienas greičiausiai išpirktų produktų mūsų parduotuvėje buvo - ryžių virtinukai. Aš puikiai sup...
Japonijos įkūrimo diena – pamiršta šventė Japonijoje?
Vasario 11 dieną yra minima Japonijos įkūrimo diena - Kenkoku Kinen no Hi. Seniau, ši diena buv...
Naujieji Metai Rytų Azijoje
Kai mes Lietuvoje jau seniai būname sutikę Naujuosius metus, rytų Azijoje – žmonės dar tik ruoš...
Kaip švenčiamos Kalėdos Azijoje?
Artėja vienos gražiausių metų švenčių – Kalėdos. Papuoštos eglutės, lemputės, kvapnūs pyragai, ...
Viskas, ką reikia žinoti apie rameną
Nuo pat pirmų mūsų parduotuvės gyvavimo dienų kalbu apie ramenus. Lyg visiems jau būtų aišku k...
Ryžių makaronai
Kai pagalvojame apie Aziją, neretai akyse iškyla ryžių laukų vaizdas. Ir visai teisingai, nes r...
Juodieji grybai: kas tai ir kuo jie ypatingi?
Azijos virtuvėje labai dažnai sutiksime įvairius grybus, jei ne patiekale, tai sultinyje ar pri...
Kodėl sezamų aliejus toks ypatingas?
Sezamų aliejus yra vienas iš pagrindinių ingredientų norint gaminti kiniškus, korėjietiškus ar ...
Udon makaronai
Aptarėme jau nemažai įvairių padažų, tad atėjo laikas plačiau pakalbėti apie makaronus. Šiandie...
Jūržolių pasaulis
Šiandiena pasidalinsiu ne savo, o mūsų draugės, ambasadorės Ramunės iš Mindyoureats tekstu apie...
Austrių padažas - netyčinis atradimas?
Šią savaitę noriu jus supažindinti su austrių padažu. Jis labai plačiai naudojamas Kinijoje, yp...
Gochujang - kas tai?
Ryškiai raudona, aštri, švelniai saldi ir umamiška. Taip taip, aš apie gochujang.
Tai vien...
Žuvies padažas - kas tai?
Kaip ir apie kitus aprašytus produktus, taip ir apie šį, norisi sakyti, kad tai vienas svarbiau...
Kas yra miso pasta ir kaip ji naudojama?
Miso. Daugeliui šis žodis asocijuojasi su sriuba, kurią dažnai užsisakome Japonų restoranuose. ...
Umami karaliai - Shiitake grybai
Drąsiai galiu sakyt, kad shiitake grybai – tai umami karaliai. O kas yra umami, jau susipažinom...
Umami
Manau, kad ne kartą teko girdėti apie šį penktąjį skonį – umami. Šis pavadinimas kilęs iš Jap...
Ryžių actas
Ryžių actas – tai dar vienas svarbus produktas azijietiškoje virtuvėje. Savo spalva jis gali bū...
Kas yra sojos padažas?
Sojos padažas yra vienas svarbiausių, o gal net svarbiausias, produktas Azijos virtuvėje.
Kas...