Grįžti į pagrindinį turinį
dashi - japoniški sultiniai

Stebuklingas ingredientas japonų virtuvėje - dashi

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Miso sriuba, ramenas, takoyaki, tteokbokki, hot pot – tai tik dalis patiekalų, kuriems reikalinga...
Skaityti toliau
Korėjietiškos virtuvės perlas - doenjang

Korėjietiškos virtuvės perlas - doenjang

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Korėjietiška sojos pupelių pasta Prisipažinsiu, jog apie doenjang sužinojau visai neseniai, kai ...
Skaityti toliau
Mononatrio glutamatas - kontroversiškiausias prieskonis

Mononatrio glutamatas - kontroversiškiausias prieskonis

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Be E621, be mononatrio glutamato, be MSG. Net neabejoju, jog tai labai dažnai matytos bei girdėto...
Skaityti toliau
Ryžių vynas

Ryžių vynas

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Ryžių vynas tai alkoholinis gėrimas, kuris yra fermentuojamas ir distiliuojamas iš ryžių. Tradi...
Skaityti toliau
ryžių virtinukai garaetteok

Ryžių virtinukai - Garaetteok

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Vienas greičiausiai išpirktų produktų mūsų parduotuvėje buvo - ryžių virtinukai. Aš puikiai sup...
Skaityti toliau
Japonijos įkūrimo diena – pamiršta šventė Japonijoje?

Japonijos įkūrimo diena – pamiršta šventė Japonijoje?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Vasario 11 dieną yra minima Japonijos įkūrimo diena - Kenkoku Kinen no Hi. Seniau, ši diena buv...
Skaityti toliau
Naujieji Metai Rytų Azijoje

Naujieji Metai Rytų Azijoje

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Kai mes Lietuvoje jau seniai būname sutikę Naujuosius metus, rytų Azijoje – žmonės dar tik ruoš...
Skaityti toliau
Kaip švenčiamos Kalėdos Azijoje?

Kaip švenčiamos Kalėdos Azijoje?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Artėja vienos gražiausių metų švenčių – Kalėdos. Papuoštos eglutės, lemputės, kvapnūs pyragai, ...
Skaityti toliau
Viskas, ką reikia žinoti apie rameną

Viskas, ką reikia žinoti apie rameną

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Nuo pat pirmų mūsų parduotuvės gyvavimo dienų kalbu apie ramenus. Lyg visiems jau būtų aišku k...
Skaityti toliau
Ryžių makaronai

Ryžių makaronai

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Kai pagalvojame apie Aziją, neretai akyse iškyla ryžių laukų vaizdas. Ir visai teisingai, nes r...
Skaityti toliau
Juodieji grybai: kas tai ir kuo jie ypatingi?

Juodieji grybai: kas tai ir kuo jie ypatingi?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Azijos virtuvėje labai dažnai sutiksime įvairius grybus, jei ne patiekale, tai sultinyje ar pri...
Skaityti toliau
Kodėl sezamų aliejus toks ypatingas?

Kodėl sezamų aliejus toks ypatingas?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Sezamų aliejus yra vienas iš pagrindinių ingredientų norint gaminti kiniškus, korėjietiškus ar ...
Skaityti toliau
Udon makaronai

Udon makaronai

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Aptarėme jau nemažai įvairių padažų, tad atėjo laikas plačiau pakalbėti apie makaronus. Šiandie...
Skaityti toliau
Jūržolių pasaulis

Jūržolių pasaulis

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Šiandiena pasidalinsiu ne savo, o mūsų draugės, ambasadorės Ramunės iš Mindyoureats tekstu apie...
Skaityti toliau
Austrių padažas - netyčinis atradimas?

Austrių padažas - netyčinis atradimas?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Šią savaitę noriu jus supažindinti su austrių padažu. Jis labai plačiai naudojamas Kinijoje, yp...
Skaityti toliau
Gochujang - kas tai?

Gochujang - kas tai?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
    Ryškiai raudona, aštri, švelniai saldi ir umamiška. Taip taip, aš apie gochujang.   Tai vien...
Skaityti toliau
Žuvies padažas - kas tai?

Žuvies padažas - kas tai?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Kaip ir apie kitus aprašytus produktus, taip ir apie šį, norisi sakyti, kad tai vienas svarbiau...
Skaityti toliau
Šviesioji ir raudonoji miso pasta

Kas yra miso pasta ir kaip ji naudojama?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Miso. Daugeliui šis žodis asocijuojasi su sriuba, kurią dažnai užsisakome Japonų restoranuose. ...
Skaityti toliau
Umami karaliai - Shiitake grybai

Umami karaliai - Shiitake grybai

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Drąsiai galiu sakyt, kad shiitake grybai – tai umami karaliai. O kas yra umami, jau susipažinom...
Skaityti toliau
Umami

Umami

·
Autorius Dovilė Beržinytė
    Manau, kad ne kartą teko girdėti apie šį penktąjį skonį – umami. Šis pavadinimas kilęs iš Jap...
Skaityti toliau
Ryžių actas

Ryžių actas

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Ryžių actas – tai dar vienas svarbus produktas azijietiškoje virtuvėje. Savo spalva jis gali bū...
Skaityti toliau
Kas yra sojos padažas?

Kas yra sojos padažas?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Sojos padažas yra vienas svarbiausių, o gal net svarbiausias, produktas Azijos virtuvėje.   Kas...
Skaityti toliau

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!