Grįžti į pagrindinį turinį
dashi - japoniški sultiniai

Stebuklingas ingredientas japonų virtuvėje - dashi

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Miso sriuba, ramenas, takoyaki, tteokbokki, hot pot – tai tik dalis patiekalų, kuriems reikalinga...
Skaityti toliau
pad thai receptas

Kokia skanaus Pad Thai paslaptis?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Kas buvę Tailande, tikriausiai jau puikiai žino šią gatvės maisto (angl. street food) klasiką – p...
Skaityti toliau
Saldžiarūgštė baltųjų grybų sriubą - lietuviškų kiniečių klasika

Saldžiarūgštė baltųjų grybų sriubą - lietuviškų kiniečių klasika

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Tikriausiai nerasčiau žmogaus, kuris nežino lietuviškų kiniečių klasikos – saldžiarūgštės baltųjų...
Skaityti toliau
Sėkmingiems naujiems metams - Toshikoshi Soba

Sėkmingiems naujiems metams - Toshikoshi Soba

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Japonijoje naujuosius metus sutinka gruodžio 31 dieną, taip pat kaip ir mes. Ši šventė vadinama -...
Skaityti toliau
Umamiškas obuolių pyragas, kurį privalo išbandyti visi

Umamiškas obuolių pyragas, kurį privalo išbandyti visi

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Obuolių pyragas su miso? Taip, taip. Jau esu minėjusi, kad miso pasta puikiai tinka desertams. Ji...
Skaityti toliau
Japoniškas karis - ar tai geriausias karis pasaulyje?

Japoniškas karis - ar tai geriausias karis pasaulyje?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Tikriausiai teigti, jog tai geriausias karis pasaulyje, nedrįsčiau, kad ir kaip man jis patinka. ...
Skaityti toliau
Sojos pupelių pastos troškinys - doenjang-jjigae

Sojos pupelių pastos troškinys - doenjang-jjigae

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Dauguma mūsų turi tokį patiekalą, kuris visada nukelia į vaikystę. Korėjiečiams tai - doenjang-jj...
Skaityti toliau
Korėjietiškos virtuvės perlas - doenjang

Korėjietiškos virtuvės perlas - doenjang

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Korėjietiška sojos pupelių pasta Prisipažinsiu, jog apie doenjang sužinojau visai neseniai, kai ...
Skaityti toliau
Kaip teisingai pasigaminti skanią miso sriubą?

Kaip teisingai pasigaminti skanią miso sriubą?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Miso sriuba – tai tradicinė japonų virtuvės sriuba, gaminama iš dashi (japoniško sultinio) ir mis...
Skaityti toliau
Mononatrio glutamatas - kontroversiškiausias prieskonis

Mononatrio glutamatas - kontroversiškiausias prieskonis

·
Autorius Dovilė Beržinytė
Be E621, be mononatrio glutamato, be MSG. Net neabejoju, jog tai labai dažnai matytos bei girdėto...
Skaityti toliau
Ryžių vynas

Ryžių vynas

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Ryžių vynas tai alkoholinis gėrimas, kuris yra fermentuojamas ir distiliuojamas iš ryžių. Tradi...
Skaityti toliau
Gungjung tteokbokki

Gungjung tteokbokki

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Pagaliau receptas tiems, kas nelabai mėgsta aštrų maistą. Ryžių virtinukai su sojos padažu.   I...
Skaityti toliau
Korėjiečių gatvės maisto pažiba – Tteokbokki

Korėjiečių gatvės maisto pažiba – Tteokbokki

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Praėjusią savaitę, supažindinau jus su garaetteok – ryžių virtinukais, kurie yra populiariausia...
Skaityti toliau
ryžių virtinukai garaetteok

Ryžių virtinukai - Garaetteok

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Vienas greičiausiai išpirktų produktų mūsų parduotuvėje buvo - ryžių virtinukai. Aš puikiai sup...
Skaityti toliau
tailandietiskas karis

Tailandietiškas karis

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Ar teko, kada gaminti ir / ar ragauti tailandietišką karį?   Tai vienas iš populiaresnių tailan...
Skaityti toliau
Japonijos įkūrimo diena – pamiršta šventė Japonijoje?

Japonijos įkūrimo diena – pamiršta šventė Japonijoje?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Vasario 11 dieną yra minima Japonijos įkūrimo diena - Kenkoku Kinen no Hi. Seniau, ši diena buv...
Skaityti toliau
Ilgo gyvenimo makaronai - Chang Shou Mein

Ilgo gyvenimo makaronai - Chang Shou Mein

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Kuo ilgesni makaronai, tuo ilgesnis gyvenimas. Kaip paprasta, ar ne? :)   Būtent vienas iš „sėk...
Skaityti toliau
Naujieji Metai Rytų Azijoje

Naujieji Metai Rytų Azijoje

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Kai mes Lietuvoje jau seniai būname sutikę Naujuosius metus, rytų Azijoje – žmonės dar tik ruoš...
Skaityti toliau
Aštriai rūgšti sriuba - Suan La Tang

Aštriai rūgšti sriuba - Suan La Tang

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Šį sekmadienio vakarą, noriu pasidalinti šildančios, lengvai rūgščios sriubos receptu, Kinijoje...
Skaityti toliau
Kaip švenčiamos Kalėdos Azijoje?

Kaip švenčiamos Kalėdos Azijoje?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Artėja vienos gražiausių metų švenčių – Kalėdos. Papuoštos eglutės, lemputės, kvapnūs pyragai, ...
Skaityti toliau
Shoyu ramenas

Shoyu ramenas

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Pagaliau prisiruošiau ir padariau beveik tikrą rameną. Kodėl sakau beveik? Nes tikrai dar yra k...
Skaityti toliau
Viskas, ką reikia žinoti apie rameną

Viskas, ką reikia žinoti apie rameną

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Nuo pat pirmų mūsų parduotuvės gyvavimo dienų kalbu apie ramenus. Lyg visiems jau būtų aišku k...
Skaityti toliau
Korėjietiškas Bulgogi

Korėjietiškas Bulgogi

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Bulgogi iš korėjiečių kalbos išvertus reiškia „ugninė mėsa“ (angl. fire meat). Tai tradicinis K...
Skaityti toliau
Ryžių makaronai

Ryžių makaronai

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Kai pagalvojame apie Aziją, neretai akyse iškyla ryžių laukų vaizdas. Ir visai teisingai, nes r...
Skaityti toliau
Saldžiarūgštės juodųjų grybų ir agurkų salotos

Saldžiarūgštės juodųjų grybų ir agurkų salotos

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Šaltų salotų receptas turbūt nėra pats populiariausias pasirinkimas žiemos laikotarpiu, bet gal...
Skaityti toliau
Juodieji grybai: kas tai ir kuo jie ypatingi?

Juodieji grybai: kas tai ir kuo jie ypatingi?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Azijos virtuvėje labai dažnai sutiksime įvairius grybus, jei ne patiekale, tai sultinyje ar pri...
Skaityti toliau
Kodėl sezamų aliejus toks ypatingas?

Kodėl sezamų aliejus toks ypatingas?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Sezamų aliejus yra vienas iš pagrindinių ingredientų norint gaminti kiniškus, korėjietiškus ar ...
Skaityti toliau
Udon makaronai umami sultinyje

Udon makaronai umami sultinyje

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Nežinau kaip jums, bet man šiuo laikotarpiu norisi valgyti kuo komfortiškesnį maistą, neretai į...
Skaityti toliau
Udon makaronai

Udon makaronai

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Aptarėme jau nemažai įvairių padažų, tad atėjo laikas plačiau pakalbėti apie makaronus. Šiandie...
Skaityti toliau
Onigirazu

Onigirazu

·
Autorius Dovilė Beržinytė
    Norėtum sushi, bet pagalvojus apie jų darymą, dingsta fantazija?   Turiu tau išeitį. Pabandyk...
Skaityti toliau
Jūržolių pasaulis

Jūržolių pasaulis

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Šiandiena pasidalinsiu ne savo, o mūsų draugės, ambasadorės Ramunės iš Mindyoureats tekstu apie...
Skaityti toliau
Japchae - karališkas patiekalas

Japchae - karališkas patiekalas

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Japchae – tai pikantiškas, lengvai saldus korėjietiškas patiekalas. Jis gaminamas naudojant kep...
Skaityti toliau
Austrių padažas - netyčinis atradimas?

Austrių padažas - netyčinis atradimas?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Šią savaitę noriu jus supažindinti su austrių padažu. Jis labai plačiai naudojamas Kinijoje, yp...
Skaityti toliau
Netikras Tteokbokki

Netikras Tteokbokki

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Ar teko kada girdėti apie Tteokbokki?   Tteokbokki – tai padaže kepinti ryžių virtinukai garae-...
Skaityti toliau
Gochujang - kas tai?

Gochujang - kas tai?

·
Autorius Dovilė Beržinytė
    Ryškiai raudona, aštri, švelniai saldi ir umamiška. Taip taip, aš apie gochujang.   Tai vien...
Skaityti toliau
Makaronų stir-fry su sojos padažu

Makaronų stir-fry su sojos padažu

·
Autorius Dovilė Beržinytė
  Turbūt jau nebereikia sakyt, jog dauguma labai skanių patiekalų, gali būti paruošti per 15-20 m...
Skaityti toliau

Tavo krepšelis

Tavo krepšelis tuščias.
Grįžti į parduotuvę.
Ačiū, jog su mumis susisiekei! Atsakysime per 24 val. Ačiū, jog prisijungei prie mūsų bendruomenės! Ačiū! Informuosime tave el. paštu, kai tik prekė vėl pasirodys prekyboje. Maksimalus galimas prekės kiekis jau pridėtas Liko tik viena prekė! Liko tik [num_items] prekės!